Szórakozás

Gyalogost gázolt, majd elrejtette a sérültet, aki belehalt

Az egy éve történt eset gyanúsítottját, B. Györgyöt kedden előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán.

Vargáné Szombati Andrea elmondta: a 46 éves férfi ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőr igyekezett mindent megtenni, hogy a gázolásra ne derüljön fény.

Egy éve holtan találtak egy férfit Szeghalomban, az Árpád utca végén lévő Ó-Berettyó-csatorna partján. A helyszíni orvosi vizsgálat megállapította, hogy a tragédia kihűlés miatt következett be. A közigazgatási eljárás során pedig kiderült, hogy az elhunyt valószínűleg közlekedési balesetet áldozata lett, erre utaló sérülések voltak rajta. A rendőrség adatgyűjtésbe kezdett, ellenőrizte és elemezte az információkat, hogy kiderüljön, mi történt valójában – ismertette a sajtószóvivő.

A nyomozás adatai szerint az elhunyt férfi 2012. március 26-án este az úttesten gyalogolt, amikor elütötte egy autó. A sofőr ezután az eszméletlen sérültet betette az autójába, elvitte, elrejtette a csatornánál, és elhajtott. Így még a lehetőségét is kizárta annak, hogy valaki, aki arra jár, segítséget hívjon – mondta Vargáné Szombati Andrea.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik