Szórakozás

Íme, az Éjjel-Nappal Budapest kulisszatitkai

Mégsem naplopók az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai. Ha kell, napi 16 órát dolgoznak az RTL sorozatának szereplői, mondta el a Hír24-nek a műsor producere.

Az Éjjel-Nappal Budapest producere, Herman Péter nem titkolja: a sorozat szereplőinek többsége eddig sosem dolgozott annyit, mint most.

„Az emberek bele sem gondolnak abba, hogy mennyi munka van egy ilyen sorozattal. Ahhoz, hogy képernyőre kerülhessen, mindenkinek döbbenetes mennyiségű munkát kell elvégeznie, és valljuk be, a civil világból érkezett szereplők nem ehhez voltak szokva. Életükben nem dolgoztak ennyit azelőtt! Nálunk egy tízórás forgatási nap könnyűnek számít, és nem ritka, hogy tizenöt-tizenhat órákat kell készenlétben állniuk a szereplőknek. Büszkék vagyunk rájuk, és ők is büszkék magukra, hogy ennyire profin helytállnak” – mondta a Hír24-nek.

Herman Péter szerint a munka nem hiábavaló: a sorozat a döcögős indulás ellenére már most beváltotta a hozzáfűzött reményeket. „A nézettség szó szerint napról napra növekszik. A terveinknek megfelelően dinamikusan nő az érdeklődés: a múlt hét az eddigi legerősebb hetünk volt. Emellett a Facebookon is jól nyomon lehet követni az emberek kíváncsiságát, ugyanis az oldalunkat már több mint hatvanezer rajongó lájkolta. Ha minden így folytatódik, az Éjjel-Nappal Budapest akár évekig is az életünk része maradhat” – magyarázza a producer, aki szerint nem meglepő az emberek érdeklődése.

Fotó: RTL Klub

„A siker titka, hogy a sorozat rendkívül életszerű. Hitelesen adja vissza a ma Budapesten élő fiatalok életét, emellett jó példát ad arról, hogy nem vagyunk magunkra hagyatva, ha vannak barátaink, akikre mindig számíthatunk” – mondja Herman Péter, aki nem titkolja, hogy az egy albérletben élő fiatalok mindennapjait bemutató sorozat a szereplők valós történeteiből is táplálkozik.

„Amikor a forgatókönyvet írjuk, figyelembe vesszük, hogy a szereplők milyen helyzetet hogyan oldanának meg, sőt sokszor ők maguk is beleszólnak a történet alakulásába. Emellett már a kezdeteknél is törődtünk azzal, hogy a szereplők könnyen azonosulhassanak a karakterükkel. Joe például a sorozatban és az életben is volt börtönben, Rita korábban is pincérnőként dolgozott, Lali pedig az életben is kétbalkezes, sokszor került szerencsétlen szituációkba” – árulta el a producer.

Az Éjjel-Nappal Budapest szereplői tehát nem színészek, hanem olyan hétköznapi emberek, akik egy általuk is alakított történetet játszanak el estéről estére az RTL-en. „Attól hitelesek, hogy magukat adják. Ehhez az is hozzátartozik, hogy olyan a ruhatáruk, a hajuk és az illatuk, amilyet szeretnének. Senkit sem változtattunk meg és szabattunk át. A felvételek alatt mindenki olyan ruhát hord, ami passzol hozzá, amit magának is választott volna” – mondta Herman Péter.

A producer a többi napi sorozat íratlan szabályai ellenére még azt is megengedi a szereplőknek, hogy – persze szabályokhoz kötve – a küllemükön változtassanak. „Az Éjjel-Nappal Budapest nem valós idejű sorozat, ezért minden ellenőrizetlen változás komoly dramaturgiai gondokat okozhat. A forgatási időszak alatt a szereplők elvileg nem változtathatnak a kinézetükön, de természetesen akkor sincs gond, ha mégis megtennék. Ilyenkor közösen megbeszéljük, hogy erre miképp van lehetőség, és együtt megtaláljuk a megoldást. Ez azért is történhet így, mert az összes szereplővel napi szintű szoros, baráti kapcsolatban vagyok” – tette hozzá Herman Péter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik