Szórakozás

Tizenhat kiló marihuánával bukott le egy szerb autós Röszkén

Marihuána Röszkén (Marihuána Röszkén)
Marihuána Röszkén (Marihuána Röszkén)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, egy szerb rendszámú SAAB típusú személygépjárművet vizsgáltak át a röszkei Határátkelőhelyen, melyben kábítószert találtak.

A pénzügyőrök kérdésére a járművet vezető férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával – tájékoztatta a Szeged24-et Némedi Varga Éva, a regionális főigazgatóság sajtófelelőse.

A nyilatkozatot elfogadva a járművet a pénzügyőrök félreállították szigorított vizsgálatra, mivel a csomagtartó felnyitásakor friss festék és ragasztó szagot éreztek. A terjengő erős szag okára is gyorsan fény derült, hiszen a gépkocsi átalakított üzemanyagtartályából, csomagtartójából, valamint a hátsó üléssor háttámla mögötti nem gyári üregéből összesen 15 db barna ragasztószalaggal körbetekert csomagból 16 kg marihuána került elő.

A pénzügyőrök az előkerült, megközelítőleg 40 millió forint fekete piaci értéket képviselő kábítószert, valamint a szerb férfit feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol a szerb férfit őrizetbe vették, vele szemben jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik