Szórakozás

Ki nyerte hétvégén a lottómilliárdot?

Kiderült, hogy hol adták fel a nyertes szelvényt, ám nagy veszélyben lehet a nyertes.

Az ötöslottó történetének harmadik legnagyobb nyereményét zsebelhette be valaki a hétvégén: 1,2 milliárd forint ütötte a markát a szerencsés nyertesnek. A Fortunaweb portál kiderítette azt is, hogy hol adták fel a milliárdot érő lottószelvényt.

A mázlista játékos egy Hatvanban, a Kossuth utcában található lottózóban adta fel szelvényét. A fortunaweb.hu beszámolója szerint a településen élők nem tudták, hogy közülük került ki a nyertes, ám mostantól biztosan mindeki a szomszédján tarta majd a szemét a városban.

A lakosok elmondása szerint nem ez az első eset Hatvanban, hogy elvitték a főnyereményt. Pár évtizede valaki nagyjából 200 milliót kaszált az ötöslottón.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy felvették-e már a nyereményt, a Szerencsejáték Zrt. ugyanis nem ad tájékoztatást a nyertes kilétéről és egyéb más bizalmas információkról sem.

Minden esetre az illetőt nem csak az arany élet várja, hanem komoly veszély is fenyegetheti ezentúl. A szakértők szerint ugyanis egy átlagos keresetű ember, pszichésen is nehezen dolgozza fel egy ekkora nyeremény súlyát, mely egyik napról a másikra a nyakába szakad. A másik problémát a nyereségvágytól fűtött ismerősök és ismeretlenek jelenthetik, fontos tehát megőriznünk a titkot, hogy milliárdosok vagyunk.

Néhány trükk a Fortunaweb írása alapján, hogy miként őrizzük meg ép eszünket és biztonságunkat!

Először is: ne kapkodjunk! A sorsolást követően zárkózzunk el a külvilágtól, igyekezzünk higgadtan összeszedni a gondolatainkat, törekedjünk a teljes lelki békére. Szükség esetén felkereshetünk egy pszichológust vagy pszichiátert is. A legfontosabb szabály, hogy kerüljük a feltűnő életmódot, s a külvilág számára maradjunk azok, akik eddig is voltunk, így környezetünk sem fog gyanakodni. Csak azoknak meséljünk hihetetlen nyereményünkről, akik nagyon közel állnak hozzánk, s akik „kapnak egy szeletet a tortából.” Ellenkező esetben, szimpla nagyzolással könnyen magunkra haragíthatunk bárkit, és nyilván nem szeretnénk, hogy a szomszéd éjszaka ránk törje az ajtót.

A pénzt több, különböző bankszámlán helyezzük el, melyeket más más településeken, lehetőleg nagyvárosokban nyissunk. A számlákra ne egyforma mennyiséget tegyünk be! Takarékbetét formájában is leköthetjük pénzünket.

Hatalmas hibák, melyekbe az egyszerű ember beleszalad

A legnagyobb bakikat rendszerint kétféle módon követik el a szerencsés/szerencsétlen nyertesek: ház és autó. Rögtön hatalmas luxusvillát építenek régi, átlagos otthonuk helyére, illetve hivalkodó autók veszik át a Suzuki helyét a garázsban. Ezek azok a dolgok, melyeket rögtön mindenki ki fog szúrni, s egyértelmű lesz: pénz jött a házhoz. A saját biztonságunk érdekében sem kell ily módon propagandálni, hogy a bőrünk alatt is húszezresek lapulnak. Költsünk olyan dolgokra, melyek kevésbé keltenek látszatott. Például utazzunk el szép csendben egy régóta áhított helyszínre, világ körüli túrára. Ha mégis palotában szeretnénk élni, költözzünk el egy másik település olyan negyedébe, ahol jómódú emberek élnek, így nem fogunk kilógni a sorból, s kevésbé leszünk feltűnőek.

Érdekesség az ötöslottó történetében, hogy eddig még minden évben született telitalálatos szelvény. Az eddigi legnagyobb nyeremény 2003-ban volt, amikor 38 héten keresztül halmozódott az ötmilliárdos nyeremény.

Tipp a tuti nyeréshez!

Ahhoz egyébként, hogy 100 százalékosan legyen telitalálatunk, 43.949.268 szelvényt kell kitöltenünk különböző variációkkal, ám mielőtt valaki ezen felbuzdulva megvásárolná az egész lottószelvény-készletet, felhívjuk rá figyelmét: ne tegye! Az ugyanis közel 8 milliárd forintba kerülne, így jócskán mínuszba csúsznánk körmönfont tervünkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik