Szórakozás

A tél újabb támadása

Havas útburkolatok, elakadt kamionok Fejér megyében.

Fejér megyében március 25-én 22 órától kamionstop lép életbe. Ez azt jelenti, hogy a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek közlekedését a rendőrök korlátozzák, és a kamionokat a legközelebbi parkolóba terelik.

Kamionok akadtak el vagy fordultak keresztbe a havas útburkolatokon, az emelkedőkön hétfőn kora este Fejér megye több pontján. A katasztrófavédelem sárbogárdi, dunaújvárosi és székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységei folyamatosan dolgoznak a járművek műszaki mentésén, a forgalmi akadályok megszüntetésén. Fejér megye fő- és mellékúthálózata egyaránt havas. A katasztrófavédelem ezúton is fokozott figyelmet kér a közlekedőktől. Aki teheti, ma már ne induljon útnak. Aki hazafelé utazik, csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített, téli gumiabronccsal felszerelt járművekkel közlekedjenek, valamint lassabb haladásra és fennakadásokra is számítsanak-mondta Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Korábban: Intenzív a havazás Fejér megyében, 18 óra 35 perckor összehívták a Fejér Megyei Védelmi Bizottságot. A meteorológiai előrejelzések alapján kedd reggelre összességében a Dunántúl nagyobb részén 15-25 centiméteres hótakaró várható. Kedden napközben megszakításokkal várható gyengébb havazás, majd késő délutántól délnyugat felől újabb hullámban valószínű intenzívebb havazás. Az élénk északkeleti szél több helyen képes lesz hordani a lehullott havat. Kedden reggel elindulás előtt mindenképpen érdeklődjenek az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról.

Forgalomkorlátozások a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján:

Az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán a rendőrök a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsikat az 59-es kilométerszelvényben Székesfehérvárnál a 7-es főútra terelik, tekintve, hogy Somogy, illetve Zala megyében feltorlódtak a kamionok, mivel a szlovén-magyar határon nem engedik át ezen teherautókat.

Ugyanúgy a 63-as, illetve a 61-es főutakról is Sárbogárdnál illetve Cecénél is a rendőrök leterelik a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárműveket, mivel Tolna megyében már feltorlódtak a kamionok, és nem tudnak továbbhaladni.

Az M1-es autópályáról a 811-es számú főútra csak Fejér megyei úticéllal engednek be 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautókat a rendőrök, illetve ugyanígy ezen gépkocsik a 81-es főúton Fejér megyébe szintén csak Fejér illetve Tolna megyei úticéllal hajthatnak be.

Egy kamion Székesfehérvár határában a 7-es számú főúton a 60-as kilométerszelvényben az M7-es autópályáról való lehaladását követően keresztbe fordult hétfőn este fél hét után néhány perccel. A műszaki mentés folyamatban van. A rendőrök a főutat teljes szélességében lezárták. Székesfehérvár és Agárd felé terelik a forgalmat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik