Szórakozás

Kábellopás miatt nem működik két vasúti átjáró jelzőberendezése

Buthy Lilla

2013. 03. 24. 10:14

A Komárom-Székesfehérvár vasútvonalon, Székesfehérvár és Moha között használhatatlan két útátjáró jelzőberendezése, mert szombat este ismeretlenek elloptak 50 méternyi kábelt - közölte a MÁVINFORM az MTI-vel.

Az érintett útátjárók: Székesfehérváron a 8. számú főút szintbeli kereszteződése, valamint a Farkasvermi út vasúti útátjárója. A vasúttársaság fokozott figyelmet kér a székesfehérvári gyalogosoktól és az arra tartó gépjárművezetőktől. Az eset ugyan nem akadályozza jelentősen a vasúti közlekedést, de késésre számíthatnak az említett vonalon utazók – jegyzik meg.

A MÁV szakemberei már dolgoznak a kábelhálózat helyreállításán. A MÁV Zrt-nél visszatérő probléma a távközlési-, biztosítóberendezési kábelek és nagyfeszültségű felsővezetékek eltulajdonítása, ami a jelentős anyagi kár mellett sokszor a vasúti közlekedés biztonságát is veszélyezteti, illetve az előidézett műszaki hibával – az utasok kárára – jelentős késéseket okoznak – hívják fel a figyelmet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.