Szórakozás

A veszprémi állatkertté az ország legnagyobb Afrika-kifutója

szavanna (szavanna, )
szavanna (szavanna, )

Másfél hektárra bővült a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark Afrika-kifutója; a vadasparkban nagyszabású infrastrukturális fejlesztések kezdődtek meg 150 millió forintból - tájékoztatta az állatkert igazgatója szombaton az MTI-t.

Török László elmondta: az egyik leglátványosabb építkezés a 30 hektáros vadaspark két, eddig különálló részének összekapcsolása. A Gulya-dombi és a Fejes-völgyi részt hamarosan gyalogos átjáró köti össze, így az ide érkezők ezek után szabadon mozoghatnak az állatkert két területe között, nem kell kétszer jegyvizsgálaton átesniük.

Az önkormányzat, a Veszprémi Erdőgazdaság és a Barabás Téglakő támogatásával tavaly létrejött új Gulya-dombi bekötő út közvetlenül köti össze az Állatkertet a 8. sz. főúttal. Ennek köszönhetően a nyári főszezonban az állatkertbe érkező vendégek a belváros érintése nélkül juthatnak el az itt megvalósítandó új vendégforgalmi bejárathoz – emlékeztetett Török László.

Hozzáfűzte: most ezen a területen új pénztárhelyiséget alakítanak ki és vonalkódos lesz a beléptető rendszer.
Török László közlése szerint a veszprémi állatkert hosszú távú fejlesztési koncepciójához illeszkednek az újonnan kialakítandó új látogatói utak.

Bővítik az állatkert legnépszerűbb társas kifutóját, a zebrákat, a zsiráf csapatot és a szélesszájú orrszarvúcsaládot bemutató Afrika szavanna kifutót. A látogatók élményének fokozása érdekében a társas kifutóba benyúló fedett kilátó épül.

A saját finanszírozású, mintegy 150 millió forintból megvalósuló fejlesztéseket május elsejétől tekinthetik meg a látogatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik