Szórakozás

Meghalt az első nagy pornócsillag

gyertya(960x640)(1).jpg (gyertya, )
gyertya(960x640)(1).jpg (gyertya, )

Harry Reems tengerészgyalogosból lett felnőttfilmszereplő, „munkássága" még a Nixon elnök lemondásához vezető Watergate-botrányra is hatással volt. 65 éves volt.

A híresség súlyos egészségi gondokkal küzdött, többek közt hasnyálmirigyrákban szenvedett – idézte feleségét a The New York Times című lap. Harry Reems már nem élhette meg a róla és híres partneréről, Linda Lovelace-ről készült film bemutatóját, amely néhány hónap múlva esedékes. A Lovelace című alkotásban Amanda Seyfried játssza a női, Adam Brody pedig a férfi főszerepet.

Harry Reems kalandos élete valóban filmbe illő. Herbert Streicher néven született egy brooklyni zsidó családban, a tengerészgyalogsághoz a középiskola elvégzése után csatlakozott. Miután elhagyta a hadsereg kötelékeit, színpadi színészként próbált nevet szerezni magának New Yorkban, de elkerülte a siker. Pénz szűkében volt, így pornófilmekben vállalt szerepeket.

Majdnem börtönbe került az első filmje miatt

Az “áttörést” Gerard Damiano hozta meg számára. A rendező világosítónak vette fel a Deep Throat (Mély torok) című munkájához 1972-ben. Mivel az eredetileg kiszemelt férfi főszereplő nem jelent meg a forgatáson, Reems ugrott be a helyére, és játszotta el az orvost, aki segített Lovelace karakterének a torkában lévő “szexuálisan érzékeny” terület “kezelésében”.

A Deep Throat volt az első pornófilm, amelyet nagy számban játszottak a mozik, az alkotás becslések szerint 600 millió dolláros jegybevételt produkált. Reems – állítása szerint – mindössze 800 dollárt kapott szerepéért.

A film olyannyira népszerű lett az Egyesült Államokban, hogy Deep Throat lett a gúnyneve annak a forrásnak, aki információkkal látta el a Washington Post két újságíróját, Bob Woodwardot és Carl Bernsteint a Richard Nixon elnök lemondásához vezető Watergate-botrány felgöngyölítésében.

Az alkotás azonban óriási felháborodást is kiváltott, Harry Reemst pedig 1976-ban elítélték szeméremsértésért. Nagy port felverő kampányba kezdett felmentéséért, amelyet olyan hírességek támogattak, mint Jack Nicholson és Warren Beatty. Végül felmentették. Később úgy fogalmazott, a fenyegetés, hogy öt évre börtönbe kerülhet, óriási nyomást gyakorolt rá, végül ez terelte az alkoholizmus felé vezető útra.

John Travolta partnere lehetett volna

A fekete bajuszáról és szőrős mellkasát szabadon hagyó nyitott pólóiról azonnal megismerhető színész később még több mint száz pornófilmben játszott, az 1980-as évekre azonban kiégett, és egyre inkább úrrá lett rajta alkoholizmusa. Rendes szerepeket nem kapott, ugyan felmerült, hogy játsszon a Grease-ben, az alkotók végül nem merték ráosztani Calhoun edző szerepét.

Az évtized közepére tönkrement anyagilag, erősen ivott és nem volt hol laknia. 1989-ben tudta csak összeszedni magát, megtért a keresztény valláshoz, ingaltanközvetítői képesítést szerzett, majd a következő évben megnősült.
Egy 2005-ös interjúban arról beszélt, megbánta, hogy a pornóipar részese lett. Feltárta az alkoholizmussal folytatott küzdelmét, és hosszasan ecsetelte, hogy élete gyökeresen megváltozott, mióta józan lett. “Boldogabb vagyok, mint bármikor. Megmentettem a saját életemet. Elégedett vagyok az életemmel és a házasságommal, az otthonommal, az üzlettel. Egy kisvárosban élek, ahol mindenki ismer mindenkit, és senki sem gondol rám pornószínészként” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik