Szórakozás

Hozd magad tavaszi formába!

kerékpár (kerékpár)
kerékpár (kerékpár)

Portálunk a legjobb és legolcsóbb mozgásformákat gyűjtötte össze. Összeállításunkból azt is megtudhatod, mennyi kalóriát égetsz el!

Közeleg az igazán jó idő, így jól teszed, ha még most „feltuningolod” tested! Hisz ki ne szeretne dögösen festeni a tavaszi göncökben? Sajnos manapság nem mindenki teheti meg, hogy konditerembe járva, több tízezer forintos bérlettel váltsa meg álmai alakját, de nem is feltétlenül szükséges egy tikett ahhoz, hogy a plusz kilókat ledobjuk. Az a fontos, hogy elszántan álljunk a feladatok előtt, és akkor mindenre képesek vagyunk, a hagyományos mozgásformák segítségével ráadásul, a pénztárcánkat is kímélve, olcsón megúszhatjuk. Portálunk az elégetett kalóriamennyiséggel feltüntetve mutatja be a TOP 5 zsírégető elfoglaltságokat! A kalória felhasználást egy átlagos, 60-65 kilogrammos személy esetén számoltuk ki, megközelítőleg egy órás periódusra lebontva!

Gyaloglás: Mihelyst van a Napnak van egy kis ereje, máris a természetbe vágyunk. Kösd össze a kellemeset, a hasznossal, ragadj túracipőt és indulj el kirándulni! Az elégetett kalóriák a távval és a testsúllyal egyenes arányosan nőnek, így nem mindegy mekkora utat teljesítesz. Terepen még látványosabb eredményeket érhetsz el, gyaloglás során ugyanis szinte minden testrészünk mozog, hegynek felfelé nagyobb igénybevétellel. Fontos, hogy a túrázáshoz megfelelő, jó minőségű cipőt válassz, és soha ne felejts el magaddal folyadékot vinni! Ha nincs időd a természetjárásra, sétálj egyet a városban, bokasúllyal a végtagjaidon! Kalória felhasználás: 3 km/h-s tempó esetén 250 Kcal; 6 km/h-s tempó esetén 360 Kcal.


Futás: A futás egyre népszerűbb a fogyni vágyók, vagy egyszerűen csak hobbi sportolók körében. Nem véletlenül, hiszen rengeteg feleslegtől megszabadulhatunk segítségével, és gyakorlatilag nem is kell hozzá semmi, csak egy jó futócipő és egy cicanadrág, vagy melegítő. A futás a leggyorsabb és leghatékonyabb kalóriaégető sportok közé tartozik. Gyors, intenzív futással több kalóriát égetünk el, viszont ilyenkor elsősorban a szénhidrát készleteket „pusztítjuk el”. A fogyókúrázóknak tehát tanácsos a lassú, zsírégető kocogást választaniuk. Kalória felhasználás: 9 km/h-s tempó esetén 507 Kcal; 12 km/h-s tempó esetén 650 Kcal.


Kerékpározás: Nézz ki egy kedvelt úti célt, bökj rá a térképen és pattanj a drótszamár nyergébe. Persze ennek alapfeltétele egy kényelmes bringa, hogy hosszabb kerekezés esetén is örömmel rójuk a kilométereket. Ma már országszerte sok helyen lehet találni olyan kerékpár-úthálózatot, ahol látnivaló is akad bőven, így családi kikapcsolódásnak sem utolsó a közös biciklizés. Hát még ha az elégetett, felesleges kalóriákat tartjuk szem előtt. Kalória felhasználás: 9 km/h-s tempó esetén 214 Kcal; 15 km/h-s tempó esetén 323 Kcal.


Görkorcsolyázás: A négysoros görkori láz után, a guruló eszköz ismét reneszánszát éli. Az egysoros, gumikerekes kivitelben, sőt már egészen extra innovatív megoldásokkal előállított szerkezetek napról-napra egyre több sportolni vágyót ejtenek rabul. Igaz, ami igaz, bizony a görkorcsolyával hajtani kell, ha kiváló eredményeket szeretnénk elérni, és most nem a gyorsaságra gondolunk, sokkal inkább arra, hogy több időt kell belefektetnünk a mozgásba. Mellette szól viszont, hogy minden testrészt átmozgat és még a popsit is formálja. Nem mindegy, hogy milyen terepen gurulsz, mi a sima, emelkedőkkel tarkított aszfaltra voksolunk. Kalória felhasználás: 230 Kcal/óra.


Ugrókötelezés: A 10 legjobb zsírégető sport sereghajtója. Fogyaszt, és egyúttal javítja az állóképességet. A legjobb, ha a mozgást itt is váltogatod: páros láb, váltott láb, egy láb. A kalória felhasználás szempontjából a dobogósok között van: 403 Kcal/óra.

Néhány érdekes adat még a kalóriát égetés táblázatából:

Spinning: 640-700 Kcal
Úszás: 414 Kcal
Lovaglás: 130 Kcal
Tánc: 309 Kcal
Labdarúgás: 577 Kcal
Ablaktisztítás: 165 Kcal
Takarítás: 250 Kcal
Kertészkedés: 312 Kcal
Intenzív csókolózás: 100 Kcal/10 perc
Szenvedélyes szex: 385 Kcal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik