Szórakozás

Életeket mentett a hóban Debreczeni Zita

Pénteken és szombaton a hó okozta katasztrófahelyzetben Zita is önkéntesnek állt, élelmiszer gyűjtött és vitte a rászorulóknak.

A fotósként dolgozó egykori modell a katasztrófahíreket hallva mozgósította hivatalos rajongói oldalán 67 000 követőjét: üzeneteket gyűjtött és osztott meg, fontos és életmentő információkat juttatott el a legkétségbeesettebbeknek. Zita időnként teletömött szatyrokkal tűnt fel egy, az autópálya elején lévő benzinkútnál, majd a Hősök terére is élelmiszert szállított az onnan induló konvojok részére.

A Life.hu megkereste Zitát, hogybeszéljen az elmúlt 24 órájáról, de ő udvariasan hárított: “Csak tettem a dolgomat” – mondta szűkszavúan a modell, akit korábban az edelényi árviz utáni mentésnél és a devecseri vörösiszap katasztrófánál láthattunk elsők között segíteni honfitársain.

A legnagyobb közösségi oldalon felhasználók ezrei mellett az ismert emberek, többek között Növényi Norbert, Dukai Regina, Bíró Ica és Ábel Anita is aktívan osztott meg sokszor életmentő üzeneteket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik