Szórakozás

A sofőr nem tudott a potyautasokról

Két pakisztáni és egy afgán férfi bújt el egy kamion rakterében Tompán. A vizsgálat szerint a sofőr nem tudott róluk, eztért őt elengedték, a migránsokat pediga Menekültügyi Meghallgató Központba szállították.

A tompai határátkelőhelyen március14-én délután jelentkezett belépésre egy 34 éves magyar állampolgárságú férfi egy pótkocsis tehergépkocsi vezetőjeként. Az ellenőrzést végző rendőr a vámbiztosító zsinóron egy vágást talált, ezért a NAV Tompa Kirendeltségétől vámvizsgálatot kért ajárműre.

A közösen végrehajtott ellenőrzéskor a pótkocsiban három megbújt személyt találtak a rakomány tetején, akiknél iratok nem voltak. Ketten pakisztáninak, a harmadik pedig afgán állampolgárnak mondta magát. A teherautót vezető magyarállampolgár azt állította, hogy nem tudott a megbújt személyekről, és a külföldiek meghallgatása is ezt támasztotta alá, ezért a jármű vezetőjét meghallgatása utánszabadon bocsátották.

A külföldiek menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért a BÁH Menekültügyi Meghallgató Központjába, Békéscsabára vitték őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik