Szórakozás

Farkasordító hideg a hétvégén

Szombaton és vasárnap reggel kemény fagyra számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint az éjszakai órákban a Dunától keletre helyenként még kialakulhat kisebb havazás.Az északnyugati szelet a késő esti, éjféli órákig a Dunántúl középső területein továbbra is még helyenként viharos (60-75 km/h) széllökések kísérhetik, amely ezeken a területeken erős hófúvást okozhat. Az éjszaka második felében a szél további mérséklődése várható, így a Dunántúl döntő részén a hófúvás (jelentősebb) gyengülése várható.

Szombaton napközben a Dunától keletre kisebb területen kialakulhat még időnkénti havazás. Az esti órákig a középső országrészben és az északkeleti határ közelében még kialakulhat mérsékelt hóátfúvás.Számottevő csapadék már nem lesz. Az északi, északnyugati szelet napközben a Dunántúlon és a főváros környékén erős széllökések kísérik, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5, -10 fok között alakul, de a derült, szélcsendes, hóval borított helyeken -15 fok is lehet.

Vasárnap napos idő várható, délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzettel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél a keleti területek kivételével többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában -7, -12 fok között alakul, de egyes vastag hóval borított tájakon -15 fok alá is hűlhet a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik