Szórakozás

Várpalotán ragadtak a tési iskolások

Veszprém megyében a rossz útviszonyok és a kaotikus közlekedési helyzet miatt nem jutottak haza a Várpalotára iskolába járó tési gyerekek, és 30-40 felnőtt is a szomszédos városban ragadt - tájékoztatta az elzárt település független polgármestere csütörtökön az MTI-t.

Berki Józsefné elmondta: a mintegy félszáz tési iskolást nem sikerült az iskolabusszal hazaszállítani, mivel az utakat vastag jégpáncél fedi, s a közlekedést a 8-as számú főúton elakadt autók is nehezítik. A gyerekek iskola utáni elfoglaltságáról gondoskodtak Várpalotán, kaptak vacsorát, az estét pedig a honvédség Bakony

Harckiképző Központ szállóján töltik majd. Akadtak olyan gyerekek is, aki a szüleikkel ragadtak Várpalotán, többen közülük családtagokhoz mentek éjszakára – tette hozzá a polgármester.

Tájékoztatása szerint a gyerekeken kívül 30-40 felnőtt tési is Várpalotán kénytelen tölteni az éjszakát, az ő ellátásukról, szállásukról is gondoskodnak.

A polgármester megjegyezte: harminc éve nem történt ilyesmi a településen, de az erős szél és a sok baleset miatt lehetetlen megközelíteni a települést. Az alapellátással viszont nincsenek gondok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik