Szórakozás

Tömegkarambol az M7-esen Szabadbattyánnál

A tömegbalesetben egy ember meghalt, a súlyos- és könnyű sérültek száma negyven feletti. Martonvásár és Tárnok között két autó ütközött, egy ember életét vesztette- közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az M7 autópálya jobb pályatest 77-es kilométerszelvényében, Szabadbattyán térségében március 14-én délután súlyos közlekedési baleset történt- mondta Németh-Kész Mónika a Fehérvár24-nek.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint mintegy 30 személygépkocsi, 8 kisteherautó és 9 nyerges vontató ütközött össze a rendkívüli időjárási körülmények által érintett útszakaszon. A balesetben egy személy életét vesztette, 40 feletti a súlyos és könnyű sérültek száma. Az Országos Mentőszolgálat járművein felül a rendőrség csapatszállító járművei és a katasztrófavédelem járművei is részt vesznek a sérültek kórházba szállításában. A rendőrségi helyszínelés teljes pályazár mellett történik, a forgalmat Martonvásárnál leterelik az autópályáról.

A 7–es számú főút Martonvásár és Tárnok közötti szakaszán, a 28-as kilométerszelvényben 2013. március 14-én a délutáni órákban kettő személygépkocsi ütközött. Egy Martonvásár irányába tartó Peugeot típusú személygépkocsi vezetője elvesztette uralmát járműve felett, majd összeütközött a szemközti sávban érkező Seat típusú személygépkocsival. A Fehérvár24 úgy tudja,hogy a Peugeot-t vezető hölgy a helyszínen életét vesztette, a Seat sofőrje megsérült. A balesetben érintett gépkocsikba egy további autó is belecsúszott. A főút Martonvásár és Tárnok közötti szakaszát lezárták.

Szinte a balesettel egy időben az M7-es autópálya mindkét oldalán Polgárdi magasságában körülbelül húsz-húsz jármű ütközött. A polgárdi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal egy sérültet szabadítottak ki az egyik személygépkocsiból. A műszaki mentésben a veszprémi hivatásos tűzoltók is részt vettek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat harmadfokú, piros riasztást adott ki Fejér megye több térségére. Bicske, Mór, Székesfehérvár, Gárdony, Aba és Enying térségében erős hófúvás van, magas hótorlaszok alakulhatnak ki. Dunaújváros, Sárbogárd és Ercsi térségében szintén hófúvás nehezíti a közlekedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik