Szórakozás

Sokan nem kapcsolják be a biztonsági övet

Háromnapos ellenőrzést tartottak a Bács-Kiskun megyei rendőrök. A tapasztalatok szerint nagyon sokan, mintegy 300-an nem kapcsolták be a biztonsági övet az autójukban.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei március 11-13. között ellenőrizték a biztonsági öv, a gyermekvédelmi rendszer és bukósisak megfelelőségétés használatát a megyében tudta meg a Szeged24 a megyei kapitányságon.

Minden gépjárműben utazónak be kell kapcsolni a biztonsági övet, illetve a gyerekeket minőség tanúsítvánnyal ellátott gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni, bárhol is helyezik el őket a járműben. Bács-Kiskun megyében lakott területen belül 296 járművezető nem kapcsolta be a biztonságiövet. Az utasok tekintetében lakott területen belül történt ellenőrzés során 17-en nem volta bekapcsolva.

A bukósisak használata a segédmotoros kerékpárokon és motorkerékpárokon kötelező, ennek ellenére az ellenőrzések során egy ember fején nem volt bukósisak. Az ellenőrzések alkalmával három körözött személyt is elfogtak a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik