Szórakozás

Hamis okmányok az elfogott határsértőnél

Hét államból érkezett az a több mint egy tucatnyi határsértő, akik a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség által felügyelt határszakaszon szerettek volna illegálisan bejutni az országba.

Kedden délután egy koszovói férfit Mórahalom térségében fogtak el az egyenruhások. Rövid időn belül két honfitársa is rendőrkézre került tudte meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Sötétedés után a stabil hőkamera kezelője figyelt fel a Kisszéksósi úton gyalogló csoportra. A jelzésére kiérkező járőrök előállították a 3 koszovói férfit. Ruházatuk átvizsgálása során egyiküknél hamis okmányokat találtak, ezért ellene közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárás is indult.

Nem sokkal később 2 mali, 1 ghánai és 1 elefántcsontparti határsértővel szemben kellett intézkednie a rendőröknek Röszke külterületén.

Szerdán hajnalban 2 marokkói, 1 algériai és 1 tunéziai férfi is fennakadt az ellenőrzésen, miközben az egyik mórahalmi buszmegállóban várakoztak. Valamennyi illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik