Szórakozás

Szijjártó gatyában

látható a magyar kormány külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára. Céda módjára szétvetett lábai mellett a jobb oldalán egy szőke nő masszírozza belső combja lágyékához közeli részét.

A combizom húzódásának kezeléséről tudósító fotó nemcsak közönséges és gusztustalan, de egyben egy rossz PR- kommunikációs döntés visszavonhatatlan bizonyítéka -írja a Beszédírók.blog.hu.

Az elején szeretnénk leszögezni, hogy ennek a fotónak a nyilvánosságra kerülésében – szakmai meglátásunk szerint 99,5%-os bizonyossággal, (a többi a tévedésé) – egyetértő szerepe kellett, hogy legyen Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkárnak és stábjának. Ne feledjük, hogy Szijjártó, többek között, a miniszterelnök személyes szóvivője is volt már.

Tény, hogy a politikai kommunikációban egyre nagyobb szerepet játszik a bulvár. Az is tény, hogy a bulvárban való megjelenést is professzionálisan kell megtervezni, kivitelezni, utánkövetni, tehát irányítani, hogy a politikus pozitív imázsát erősítse.

Ez a fotó azonban – finoman fogalmazva – nemcsak esztétikai, hanem PR-kommunikációs szempontból is kontraproduktív.

Egy húzódás – bármennyire is fájdalmas – nem igazán alkalmas heroizáló mítosz teremtésére. Ettől a képtől senki sem válik hőssé. A tini lányok pedig nem igazán esnek extázisba a fotón látható – a fájdalom okozta élettani hatások miatt, hát hogy is fogalmazzunk…, igencsak petyhüdt –  férfi nemi szerv által a gatya szövetén felsejlő dudort okozó formától. A képkompozíció félreérthető államtitkári gesztust is megörökít. Az ellátást végző szőke nőt (bocsánat a hölgytől, lehet, hogy orvos, lehet, hogy gyúró) Szijjártó a jobb kezével igen érdekes helyre irányítja…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik