Szórakozás

Még tart az influenzajárvány

A megye területén, 2013. 9. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 2874 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 7,7 %-kal több mint az előző héten.

Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv tájékoztatása szerint Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében elrendelt látogatási tilalom, valamennyi osztályra kiterjedően, továbbra is érvényben marad.

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók között a 15-34 évesek aránya csökkent, a 60 évesek és az e fölöttiek aránya változatlan, a 0-14 évesek, valamint a 35-59 évesek növekvő arányt mutatnak az előző hetihez képest.

Fejér megye egész területét tekintve, az influenza aktivitás a magas tartományban van. A megbetegedési arány a Móri járás területén tovább emelkedett és a nagyon magas aktivitási tartományba került, a Székesfehérvári járás területén változatlan és magas aktivitást mutat, a Dunaújvárosi járás területén csökkent a megbetegedések aránya, mérsékelt influenza-aktivitás észlelhető.

Ajánlatos, hogy akik megbetegedtek, saját maguk és mások védelme érdekében forduljanak orvoshoz, gyógyulásukig maradjanak otthon, és kövessék orvosuk tanácsait-írja közleményében a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik