Szórakozás

Félszáz határsértő egy nap alatt

Tizenegy csoportban 52 határsértőt és egy embercsempészt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei Csongrád megye déli részén az elmúlt 24 órában.

Pénteken kora délután Röszke belterületén állítottak meg a járőrök egy személygépkocsit, amiben öten utaztak. Gyorsan kiderült, hogy a koszovói állampolgárságú sofőr négy illegális migránst szeretett volna Nyugat-Európába eljuttatni – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az algériai, marokkói és nyugat-szaharai állampolgárok ellen idegenrendészeti, míg az őket segítő koszovói ellen büntetőeljárás indult.

Az esti órákban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei közreműködésével egy kamion rakterében bukkantak 5 határsértőre a rendőrök.

Az útlevélkezelőnek feltűnt, hogy a vámzár-zsinórt megrongálták, ezért kérte, hogy a pénzügyőrök röntgennel is vizsgálják át a járműszerelvényt. Így fedezték fel a makedón és afgán állampolgárokat.

Reggelre további kilenc esetben 43 illegális migránst fogtak el a rendőrök főként Röszke külterületén. Ők szinte valamennyien afrikai országból érkeztek. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik