Szórakozás

Délutántól jön az eső!

Változékony, záporos hétvégénk lesz, de szombaton a hőmérséklet csúcsértéke elérheti akár a 19 fokot is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton az éjszaka képződött köd feloszlását követően gomolyfelhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, a legtöbbet délkeleten süthet a nap. Délután nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Napközben elsősorban a Dunától keletre várható több helyen zápor, délkeleten esetleg gyenge zivatar, majd estefelé már nyugaton is egyre többfelé valószínű csapadék. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke általában 11 és 19 fok között várható, délkeleten ennél kissé melegebb, északkeleten pedig hidegebb lehet. Késő este 6, 11 fok valószínű.

Vasárnap nagyrészt borult lesz az ég, többfelé számíthatunk ismétlődő esőre, záporra. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között alakul.

Végül egy kis kitekintés a jövő hét első napjára: hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, de átmenetileg helyenként elvékonyodik a felhőzet. Több helyen várható, többnyire csak kisebb eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél a Nyugat-Dunántúlon néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 14 fok között alakul- írja az OMSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik