Szórakozás

Tovább élnek a pesszimisták?

pesszimista, szomorú (pesszimista)
pesszimista, szomorú (pesszimista)

Azok az idős emberek, akiknek kisebbek az elvárásaik saját hátralevő életükkel kapcsolatban, nagyobb valószínűséggel élnek hosszú és egészséges életet, mint azok, akik derűs, boldog napokra számítanak életük végéig.

A Psychology and Aging című online lapban megjelent friss kutatást vezető Frieder R. Lang, a németországi Erlangen-Nürnberg Egyetem munkatársa elmondta, vizsgálataik alapján úgy tűnik, az optimisták számára kedvezőtlenebbek a jövőbeni kilátások, mint a pesszimisták számára, utóbbi hozzáállás ugyanis arra ösztönzi az embert, hogy óvatosabban, megfontoltabban és körültekintőbben élje mindennapjait – írja a HáziPatika.

Lang és munkatársai 1993 és 2003 közötti adatokat néztek át, melyek nagyjából 40 000 tizennyolc és kilencvenhat év közötti személy felmérésével készültek. A szakemberek korcsoportok alapján három kategóriába osztották az alanyokat: 18 és 39 év közöttiekre, 40 és 64 közöttiekre, valamint 65 év felettiekre. A vizsgálatban résztvevőket arról kérdezték, mennyire elégedettek mostani életükkel, és mit gondolnak, mennyire lesznek elégedettek öt év múlva.

A cikk folytatásához tovább a HáziPatika.com-ra!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik