Szórakozás

Otthonáért harcol Kocsis Tibor

Kocsis Tibor magára vállalta, hogy lakótársai igazáért is harcol, hiszen jelen állás szerint hamarosan mindannyian az utcára kerülnek.

Az X-Faktor 2011-es szériájának nyertese úgy döntött, nem hagyja, hogy több száz ember elveszítse a lakását, ezért mindent megpróbál, hogy rendeződjön az ügy.

“A nyilvánosság erejét szeretném bevetni, próbálok kiállni a lakótársaimért. Százkét lakás tulajdonosáról van szó, valaminek történnie kell. A végsőkig elmegyek, hogy változzon a helyzet. Szeretném elérni, hogy akik ilyen szinten károsítanak meg embereket, ne kerüljenek még vakolókanál közelébe sem a jövőben. Azok után, hogy az építtető cég a nevemmel reklámozta a házat, ezzel a címemet is elárulta, én viszont nem pereltem be őket, most ismét hátrányt szenvedek miattuk” – magyarázta a Blikknek feldúltan Tibó.

Közben a zuglói önkormányzat a társasházat építtető céggel harcol. A cég vezetője ugyanakkor azzal védekezik, hogy korábban már nyertek egy ügyet az önkormányzat ellenében. Az építtető állítása szerint jogszabálysértő a zuglói önkormányzat eddigi tevékenysége, amiről egyébként jogerős határozat is született. A kormányhivatal az elsőfokú építésügyi hatóságot új eljárás lefolytatására kötelezte. Ebből kiderült, hogy az elsőfokú hatóság semmilyen szabálytalan építkezést nem vizsgált, és nem állapított meg.

Az önkormányzat úgy ítélte meg, hogy az épület rendeltetés-szerű és biztonságos használata „nincs igazolva”, ezért is döntött a kilakoltatás mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik