Szórakozás

Ékszereket és határsértőket találtak a vámosok Röszkénél

Ékszercsempész Röszkénél (Ékszercsempész Röszkénél)
Ékszercsempész Röszkénél (Ékszercsempész Röszkénél)

Egymillió forint értékű arany ékszert próbált átcsempészni a határon Röszkénél egy osztrák autós, egy macedón kamionos pedig három afgánt akart illegálisan az országba hozni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a röszkei Határkirendeltségen egy osztrák rendszámú személyautóval érkező osztrák férfit ellenőriztek, aki úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a kockázatelemzés alapján a járművet tételes vizsgálatra félreállították. A szigorított ellenőrzés során az egyik kézitáskából 10 darab 25 grammos, illetve 1 darab 10 grammos arany ékszer (karperec, karlánc) került elő.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 1 millió forint értékű ékszert és az osztrák férfit átadták a NAV pénzügyi nyomozóinak, akik ellene költségvetési csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Szintén a röszkei Határkirendeltség forgalmában jelentkezett belépésre egy macedón állampolgár az általa vezetett teherautóval. A benyújtott okmányok szerint különböző textilárut szállított Szerbiából Nagy-Britanniába.

A pénzügyőrök a jármű és rakománya röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenképen látottak szerint három ember bujkált a rakomány között. A pénzügyőrök a rakteret felnyitották, és azzal szembesültek, hogy a textilárut tartalmazó dobozok tetején három afgán állampolgárságú határsértő utazott.

A pénzügyőrök az előkerült külföldi állampolgárokat feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, ahol ellenük idegenrendészeti, míg a macedón sofőr ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik