Szórakozás

A Harlem shake-láz Székesfehérvárt is megfertőzte

Székesfehérvárra is megérkezett a Harlem shake-őrület.

A székesfehérvári Diáktanács jóvoltából városunkat is megfertőzte a Harlem shake-láz. A közösségteremtő flashmobról videó készült. Az új őrület nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, a Székesfehérvári Harlem shake akcióban több százan vettek részt .

Na de kezdjük az elején! Mi is pontosan a Harlem shake? Az Index szerint a Harlem shake eredetije egy 1981-es hiphop-sláger, ami a 2000-es évek elején egyszer már sikeresen visszatért, és rap-videoklipek tucatjaiban élte reneszánszát. A mostani újjászületés egy DJ Baauer nevű amerikai művésznek köszönhető, aki tavaly dolgozta fel a számot.

A feldolgozás idén február elején robbant be igazán a köztudatba, miután egy YouTube-felhasználó egy klipet tett fel a videomegosztóra, amiben latexruhás figurák nagy lelkesedéssel rázzák magukat a ritmusra. A videó pár nap alatt milliós nézettséget hozott, és százszámra kezdték parodizálni más zenészek, majd az egyszeri felhasználók is – ma a YouTube-on a “harlem shake” keresés már több mint 300 ezer találatot ad.

A szabályok egyszerűek, 30 másodpercig kell rövid bemelegítés után a “do the harlem shake” vezényszóra minél vadabbul táncolni, lehetőleg nyilvános helyen, minél nagyobb létszámban és minél bizarrabb jelmezekben – és ha se mozgáskultúránk, se ritmusérzékünk, az se baj, sőt annál jobb- írja az Index.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik