Szórakozás

Tavasziasan búcsúzik a tél

cinege (kékcinege)
cinege (kékcinege)

Az elkövetkező tíz napra kora tavaszi, enyhe időt jósolnak a meteorológusok.

Ma az ország északkeleti felén derült, napos időre számíthatunk, másutt több-kevesebb gomolyfelhő zavarja a napsütést, csapadék nem lesz. Az éjszaka képződött pára és ködfoltok feloszlanak. Mérsékelt marad az északi, északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 7, 12 fok között valószínű. Késő este 0, +5 fok várható.

Az OMSZ előrejelzése szerint pénteken eleinte derült vagy gyengén felhős idő lesz. Napközben az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből északkeleten zápor, este hózápor is kialakulhat. A nyugati, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap is igazi tavaszias, kirándulóidő lesz: szombaton felhőátvonulások várhatók eleinte több, délután már kevesebb felhővel. Keleten helyenként zápor, hózápor kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között ígérkezik.

Vasárnap északkeleten időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, másutt alapvetően derült idő várható. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél többfelé erős lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

A jövő hét első fele is napos, száraz időt hoz, bár a reggelek fagyosak lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik