Szórakozás

Magyar takarítónő tarolt a szerb énekversenyen

Bár nagy esélyesnek tartották, végül második lett Szerbia legnagyobb tehetségkutatójában, a Ja imam talenat negyedik szériájában egy szabadkai takarítónő, Bús Hajnalka. Az asszonyt a szerb Susan Boyle-ként emlegetik.

Bús Hajnalka a vasárnap tartott döntőben egy Aretha Franklin-dallal állt színpadra, csakúgy, mint az első válogatón, ahol teljesen lenyűgözte a zsűrit és a hallgatóságot is, írja a mybalkan.

Bús Hajnalka 38 éves családanya, és bár zenei képzést sosem kapott, tehetségét szaxofonos édesapjától, Lakatos Ferenc Zsigától örökölte. Bemutatkozó filmjében elmondta, hogy az apja azonban nem foglalkozott vele, ellenben édesanyját minden este elverte. Hajnalkát ennek a némán tűrt fájdalmának az emléke ösztönzi arra, hogy őszintén, tiszta szívből énekeljen szomorú bluesdalokat.

A takarítónő egyébként rendkívül népszerű az iskola diákjainak körében, ugyanis Hajnalka a folyosók felmosása közben őket is elkápráztatta énekével. A szerény szabadkai asszony korábban úgy nyilatkozott, ha megnyerné a tehetségkutató 100 ezer eurós fődíját, akkor se hagyná ott takarítói állását, mert szereti. Végül második helyezést ért el, de kérdés, felkarolják-e zenei karrierjét a Szerbiában csak a szerb Susan Boyle-ként emlegetett Bús Hajnalkának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik