Szórakozás

Piacra jár kolbászt enni a magyar milliárdos

Klapka György: „napi öt forintból éppúgy megélek, mint az ötmillióból. Számomra a pénz munkaeszköz.”

Míg Amerikában a milliomosok álruhában vegyülnek a néppel, idehaza Klapka kétmilliárdos vagyona ellenére is piacra jár kolbászt enni.

Mogulok keverednek a nép egyszerű gyermekei közé, rácsodálkoznak a világra és megváltoztatják a rászorulók életét a DoQ sorozatában. Az Álruhás milliomos epizódjainak kiindulási pontja egyszerű: a teljesen hétköznapi amerikai kisvárosba forgatócsoport érkezik, hogy dokumentumfilmet vegyenek fel. Az éj leple alatt azonban a környékre jön egy rejtélyes alak is, aki halász, autószerelő, vagy éppen vadakat terelő juhász, mindenesetre olyan, mint bármelyikünk. Az apró közösségben elvegyülve barátkozni kezd, eljár a szomszédjaival squasholni, esténként pedig megissza a neki kijáró söradagot.

A hatodik napon minden megváltozik. Armani öltönyt vesz fel, Rolex órát, az orrára Tom Ford napszemüveget biggyeszt és azokat az embereket, akik szerinte a leginkább megérdemlik a segítséget, kihúzza a kátyúból. Mégpedig minimum 100 ezer dollárral! Akkor is, ha a szerencsés épp egy fagyoskodó hajléktalan.

Az Álruhás milliomosok első évadában multimilliomosok sora lép színre, így Amerikában jól futó étteremláncok tulajai, reklámmogulok, újságtulajdonosok és brókerek segítenek az elesetteken.

Klapka György, az ország legismertebb kereskedője a minap végrendeletet csináltatott és ehhez felmérette a vagyonát. „Olyan kétmilliárd forint körül lehet a végösszeg. Nem sok, de nem is kevés. A napi öt forintból éppúgy megélek, mint az ötmillióból.

Számomra a pénz munkaeszköz” – mondta a Vámház körút 9 ura, aki saját elmondása szerint nem zárkózik elefántcsonttoronyba.
„Erzsébeten nőttem fel, szegény romák között, feleséget is onnan választottam, de ő belehalt a szülésbe. Nem szeretem a flancolást. Időm nagy részét most is szegény emberek között töltöm, magam járok bevásárolni, kolbászt eszem a piacon. Azt viszont mindig forintra pontosan tudom, hogy mennyi pénz van a zsebemben” – mondta Klapka.

Akárcsak az Álruhás milliomos főszereplői, Klapka is segít, ahol és akin tud. „Az első ingyenkonyhát én nyitottam még 1989-ben, és vagy 140 kultúrházat támogattam eddig. Mostanában napi két segítségkérő levelet, és három telefont kapok. Volt, aki azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz, ha nem adok neki pénzt. Zsarolásokra persze nem tudok válaszolni” – tette hozzá Klapka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik