Szórakozás

Befújták a tűzijáték lerakatot

Közérdekű bejelentés alapján tartottak a pénzügyőrök ellenőrzést Kiskunfélegyházán, ahonnan illegális tűzijáték és hamisított CD-k kerültek elő-

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőre iközérdekű bejelentés alapján tartottak ellenőrzést egy kiskunfélegyházi ingatlanon, ahol a tulajdonos autóját kutatták át. A jármű vizsgálata nem maradt eredmény nélkül, hiszen abból 354 doboz, majd a garázs épületéből további 190 doboz különböző méretű és fajtájú tűzijáték került elő -tudta meg a Szeged24 Némedi Varga Éva sajtóreferenstől.

A garázs más meglepetést is tartogatott, előkerült még összesen 3.815 db írható CD és DVD is, melyekre az üres hordozói díjat nem fizették meg. Az eljárás során a magyar állampolgárságú tulajdonos úgy nyilatkozott, hogy a tűzijátékokat, valamint az adathordozókat Lengyelországban vásárolta és értékesítési céllal hozta Magyarországra.

A pénzügyőrök az előkerült, több százezer forint piaci értékű pirotechnikai eszközt, valamint CD-t és DVD-t lefoglalták. A tulajdonos ellen polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság munkatársai, míg a pénzügyi nyomozók szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétség elkövetése miatt indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik