Bódi László Cipő (Bódi László Cipő)
Szórakozás

Hírességek imádkoznak Cipő életéért

Több száz barát és rajongó gyűlt össze vasárnap délután a Kossuth Klubban, ahol a Republic együttes fennállásának 23. évfordulója alkalmából tartott közönségtalálkozót. Ezen túlmenően mind a zenekar Facebook-oldalán, mind hírességeink privát profiljain egyre több jókívánság érkezik Cipőnek. Nem túlzás azt állítani, hogy egy ország szurkol most a zenész felépüléséért.

Az idei születésnap Cipő betegségének az árnyékában telt. Az örömkönnyek helyett bánatos szemmel néztek egymásra a barátok, és folyamatos biztatták egymást, nem lehet baj, egy ilyen nagyszerű embernek, mint Cipő, fel kell ébrednie!

Boros Csaba, az együttes basszusgitárosa nehezen találta a szavakat. Azt mondta, még mindig képtelen felfogni, hogy Cipő nem lehet itt.

“Azt hiszem, nem tudok magamhoz térni a kezdeti sokkból. Egy olyan produkcióval rukkoltunk volna elő ma, amit eddig soha nem tett a Republic. A tervek szerint egy mini unplugged koncertet adtunk volna, de sajnos ennek már az előkészületeire sem került sor, mert Cipő kórházba került” – mondta a Blikknek a zenész.

A rendezvényen ott  volt Nagy Feró is, akinek hosszú évekre nyúlik vissza a kapcsolata az együttessel.

“1991-ben csináltunk egy közös turnét, a Republic akkoriban kezdett színpadra lépni, mi pedig szerettünk volna segíteni nekik abban, hogy megismerje őket a közönség. Hát mit mondjak, kinőtték magukat, sőt túlnőttek rajtunk is” – magyarázta Feró, aki azt is elárulta: nem csupán a munka, hanem a barátság is összeköti őket Cipővel.

Ám nem csak a közönségtalálkozón, a legnagyobb közösségi portálon is szorítanak a magyar hírességek Cipő felépüléséért.


(Fotó: Story/Best archívum)

Elsőként talán Schobert Norbi posztolta jókívánságait a zenésznek. A bejegyzést sokan hatásvadásznak és lájkgyűjtő akciónak tartják, mások szerint fitneszguru együttérzése többek között abból táplálkozik, hogy maga is nemrégiben esett át súlyos szívműtéten.

“Van az életnek egy küszöbe, amikor az embert csak egy kis lépés választja el a végleges úttól. Emlékszem, amikor egy képzeletbeli pókhálóba is kapaszkodik az ember. Ilyenkor minden áldás, minden gondolat egy segítő energia lehet. Kérem egy lájkkal kívánjunk életet és jobbulást Bódi László Cipő számára! Ne szállj el Kismadár! Norbi” – olvasható az oldalán

Vujty Tvrtko talán az egyik leghíresebb – a Szállj el kismadár című – Republic-dalt és a hozzá fűződő élményeit elevenítette fel:
“Sokan talán már nem emlékeznek az 1995-ös női kézilabda világbajnokságra, ahol a magyar válogatott csodálatos mentetelésétől, és egy zeneszámtól volt hangos az ország. A Szállj el kismadár dallamát együtt dúdolta mindenki a Republic frontemberével, Bódi László Cipővel! Rengeteg házibuli ‘tehetett arról’, hogy ez a szám később se merüljön feledésbe, aztán jött Erdei ‘Madár’ Zsolt, aki Cipőék számát választotta bevonulózenéjének! És a ‘Szállj el kismadár’ újra világra szóló sikerek kisérője lett! Bódi László Cipő most élete legnagyobb harcát vívja! Egykor Ő énekelt, Ő szurkolt másoknak. Szeretem a zenéjét, művészetét! Nagyon szurkolok Neki! Gyógyulj meg, Cipő” – posztolta Tvrtko.

A Madár becenévre hallgató bokszvilágbajnokot Erdei Zsoltot is megdöbbentette, ami Cipővel történt. “Egész profi pályafutásomat végigkísérte a Szállj el, kismadár! című dal, amely minden küzdelmem részese volt. Most lélekben én is vele vagyok, és együtt küzdünk, ahogy eddig is. Csak bízom, és szorítok, hogy mihamarabb felépül, hiszen bizonyította már eddig is, hogy nem adja fel, igazi harcos! Gyógyulj meg, Cipő, visszavárunk! – mondta Erdei Zsolt a Blikknek.

A Facebookon posztoltak bátorító szavakatz alábbi hírességek is:

Kóbor János, az Omega énekese:
“Az ember csak egyet kívánhat, hogy minél előbb felépüljön Cipő. Remélem, jó kezekben van, és akik tenni tudnak valamit érte, azok megtesznek mindent a felépülése érdekében. A drukkolás sajnos ilyen helyzetben kevés, de természetesen én is nagyon szorítok neki. Biztosan jólesne neki, ha tudná, hogy mennyien aggódnak érte.

Aradszky László táncdalénekes:
“Nem voltunk közeli kapcsolatban Cipővel, de nagy tisztelője vagyok, ezért végigkísérem a történteket, és együtt érzek vele. Nemcsak én drukkolok neki nagyon, hanem rengetegen, ami nagyon jó érzés lehet a családjának. Mielőbbi gyógyulást kívánok Cipőnek!”

Deák Bill Gyula énekes:
“Nagyon drukkolok neki, remélem, hogy magához tér, és meggyógyul. Én is voltam hasonló cipőben, hiszen nekem is volt egy infarktusom, így át tudom érezni, hogy min megy keresztül. Sajnálom, ami vele történt, és teljes szívemből kívánom, hogy felépüljön.”

Pataky Attila, az Edda frontembere:
“Amikor megtudtam, hogy mi történt vele, gyertyát gyújtottam érte, és energiákat küldtem neki, hogy mielőbb felépüljön. Szívemből kívánok neki jobbulást, mert nagyon tisztelem és becsülöm őt emberileg és zeneileg egyaránt. Szükségünk van rád, Cipő, gyere vissza hozzánk!”

Szolnoki Péter, a Bon-Bon énekese:
“A családnak, a feleségének és két gyermekének kívánok nagyon sok erőt és kitartást, Cipőnek pedig energiákat küldök, hogy felépüljön. Nagyon szurkolok neki!”

Balázsovits Edit színésznő:
“Rengeteget gondolok Cipőre, és nagyon bízom benne, hogy rendben lesznek a dolgok. Próbálok erőt adni a pozitív gondolatokkal, hiszen ennél többet sajnos nem tudok tenni érte.”

Bódi Guszti énekes:

“A Bódi család küldi az energiát Cipőnek. Nagyon szorítunk neki, hogy jobban legyen kedves barátunk, Cipő, és bízunk benne, hogy minél hamarabb felépül.”

Szabó Zsófi színésznő:
“Amikor édesapámat is mesterségesen altatták, hiszem, hogy azért épült fel, mert rengeteg ember imádkozott érte! Imádkozzunk Cipőért!”

D. Nagy Lajos, a Bikini frontembere:

“Három-négy évvel ezelőtt tudtam én is meg, hogy Cipő nem teljesen egészséges, de akkor még senki nem gondolta, hogy ekkora lesz a baj. Várjuk őt vissza a színpadra, és hisszük, hogy jobban lesz.”

Vastag Csaba, az X-Faktor nyertese:
“Mielőbbi gyógyulást kívánunk, Bódi László Cipő!”

Pachmann Péter, a TV2 műsorvezetője:
“…gyere közelebb, menekülj el, kicsi madaram, te vagy a bűnjel. Jönnek érted, és megtalálnak, forog ez a tánc, egyre bátrabb. Forog ez a tánc, éget a tűz, csalogat engem és messze űz. Hét a bánat és hét az öröm, adj nekem egyet, s én megköszönöm…”

Ajánlott videó