Szórakozás

Újonc tűzoltókat avattak

A Szegedi és a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon befogadták az ide vezényelt 19, frissen végzett tűzoltót.

Az újoncok közül 17-en a megyeszékhelyen kezdik meg szolgálatukat, ahol Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte az állomány új tagjait -tudta meg a Szeged24 Arany-Tóth Attila sajtószóvivőtől. A kiképzési terv szerint a frissen végzett tűzoltók mentori segítséggel ismerik meg alaposan a helyi sajátságokat és szerzik meg a gyakorlatot a most befejezett felkészítést követően.

Két hónap elteltével ismét felmérik tudásszintjüket elméletben és gyakorlatban, s mint Huszár Tibor tűzoltó ezredes hangsúlyozta, az újoncoktól a próbatétel magas szinten történő teljesítését, a szakmai feladatok magabiztos végrehajtását várják. Ehhez a következő két hónapban mentoraiktól minden segítséget meg fognak kapni a – tette hozzá az igazgatóhelyettes, akitől át is vették kinevezési parancsaikat a most végzettek.

A Hódmezővásárhelyi állománygyűlésen Kajtár István tűzoltó alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Csuka Attila, a vásárhelyi HTP parancsnoka üdvözölte a két újoncot, akiknek átadták a kinevezési parancsaikat is.

Az állománygyűlés végén a Szegedi és a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő állománya – a tűzoltó hagyományoknak megfelelően – nagyot csattanó kézfogással fogadta be az újoncokat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik