Szórakozás

Meteor eladó!

Ellepték a meteor-gyűjtők Oroszországot: az internetet pedig a „Meteor eladó!” apróhirdetések. Nem is csoda, hiszen ára vetekszik az aranyéval. Sőt!

Mint hírül adtuk, péntek hajnalban, magyar idő szerint 5 óra körül, hatalmas meteorzápor zúdult Közép-Oroszországra. Az Urál-hegység déli részén található Cseljabinszk felett robbant be a Föld légkörébe a meteor. Csaknem 1200 ember sérült meg, amikor a meteor felrobbant.

On Saturday, divers searched the waters beneath the ice for traces of space rock but surfaced empty handed, leaving some experts questioning whether the hole was indeed formed by a piece of falling debris.

Az Urals Federal University tudósai találták meg az első bizonyítottan a pénteki meteorrobbanásból származó darabokat a Chebarkul-tó körül. Be is indult a meteorláz.

Mindegyik meteordarabkát mágneses mező veszi körül és szokatlanul magas sugárzást bocsátanak ki. Ez bizonyítja, hogy az űrből származnak. A meteor darabjai már meg is jelentek az apróhirdetések kínálatai között, többek között az Avito.ru internetes áruházban. Egyes darabokat 6500 fontért bocsátottak áruba, de már kaphatunk 11 fontért is meteort- írja a Dailymail.

Érdemes azonban résen lennie annak, aki meteort szeretne vásárolni. Sokan sima kavicsokat is összeszedegetnek, és meteorként dobják fel az internetes oldalakra. Nagy üzlet amúgy a meteorvadászat: egyes becslések szerint 2200 dollár/gramm a jelenlegi piaci értéke. Ez negyvenszerese az arany jelenlegi árának.

De nem mindenki ilyen profitorientált: „Meg fogom tartani. Miért is adnám el? Eddig sem voltam gazdag, nem érdekel a pénz.”- nyilatkozta egy nő a fekete kis kavicsot szorongatva a Rossiya-24 állami televíziónak-adta hírül a Reuters.

Ice hole: Experts have been scouring a 50-foot hole in a frozen lake on the outskirts of Chelyabinsk, in the Urals, believed to have been carved out when the fireball slammed into the ground

Ajánlott videó

Olvasói sztorik