Szórakozás

Fahéjjal a cukorbetegség ellen!

fahéj (fahéj, )
fahéj (fahéj, )

Már napi egy kiskanál fahéjjal csökkenthetjük a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Ha egy kanálnyi fahéjat szórunk a reggelinkre, azzal a kellemes íz mellett drámai mértékben csökkenthetjük vércukorszintünket, ezáltal pedig a cukorbetegség kockázatát is- írja a HáziPatika.

A Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics novemberi folyóiratban közzétett tanulmány szerzője, Jo Carol Chezem kimutatta, hogy amikor egészséges testsúlyú és elhízott felnőttek 6 gramm fahéjjal fogyasztották reggeli gabonapelyhüket, a következő két órában 25 százalékkal csökkent a vércukorszintjük azokhoz a kísérleti alanyokhoz viszonyítva, akik nem ettek a fűszerből.

A 37 résztvevővel végzett kutatás azt bizonyítja, hogy a fahéj egészséges testsúlyú és elhízott felnőttekben egyaránt csökkenti a vércukorszintet és javítja az inzulinérzékenységet, amivel védelmet nyújt a diabétesz ellen.

A teljes cikkhez tovább a HáziPatika.hu-ra!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik