Szórakozás

Agykárosodástól tartanak Cipő orvosai

Cipő Republic (Cipő Republic)
Cipő Republic (Cipő Republic)

A Republic együttes énekesét, Bódi László Cipőt csütörtökön próbálják majd meg felébreszteni az altatásból. Aznap derül ki, hogy szenvedett-e valamilyen károsodást a zenész.

Még mindig életveszélyes állapotban van Cipő. Az énekes évek óta szívritmuszavarral küzd, négy éve megoperálták, péntek hajnalban azonban leállt a szíve. Életét annak köszönheti, hogy a mentők kiérkezéséig laikusok elkezdték újraéleszteni – írja a Bors.

A zenész azóta egy budapesti kórház intenzív osztályán, lélegeztetőgépre kapcsolva fekszik, ha pedig nem történik drasztikus változás az állapotában, akkor csütörtökön megpróbálják felébreszteni a mélyaltatásból, amikor az is kiderül, felépül-e teljesen. Elképzelhető, hogy az újraélesztésnél nem jutott megfelelő mennyiségű oxigénhez az agya, és ezért visszafordíthatatlan károsodást szenvedett.

“Ha öt percig nem jut az agy oxigénhez, akkor sajnos visszafordíthatatlanul károsodik. Ebben az esetben a betegnek nagy szerencséje, hogy egy laikus ugyan, de megkezdte az újra­élesztését, ennek ellenére találgatásokba nem szeretnék bocsátkozni” – mondta el a Borsnak dr. Földvári László kardiológus.


(Fotó: Story/Best archívum)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik