Szórakozás

“Népek kavalkádja” Csongrád megye déli határainál

Sűrű hétvégét tudhat maga mögött a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség állománya, hiszen az elmúlt 48 órában 83 illegális migránst fogtak el Röszke, Mórahalom és Tiszasziget térségében.

Szombaton a hajnali órákban indult meg a határsértő „áradat”: kilenc csoportban összesen 42 személy próbált meg illegálisan országunkban tartózkodni, de nem jártak sikerrel, ugyanis a stabil hőkamera kezelőjének segítségével elfogták és előállították a nyolc különböző nemzet állampolgárait – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda,Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A több tucatnyi határsértőből 33 fő Röszke külterületén, 5 személy Mórahalom, míg három férfit nő társukkal Tiszasziget térségében került rendőrkézre. A pakisztáni, koszovói, afgán, török, szerbiai, marokkói, tunéziai és algériai határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Vasárnap és mára virradóra tovább erősödött a migrációs nyomás: kilenc csoportban 41 illegális migráns követett el tiltott határátlépést. Az egyenruhások a lakosság segítő jelzésére Röszkén, a tejház térségében, valamint a mórahalmi buszmegállóban is találtak rejtőzködő határsértőket. A velük szemben intézkedő rendőröknek senki sem tudta igazolni sem személyazonosságát, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik