Szórakozás

Megdöbbentő videók: több száz ember sérült meg a meteorzáporban

Péntek hajnalban, magyar idő szerint 5 óra körül, hatalmas meteorzápor zúdult Közép-Oroszországra. Nyomában kitört ablakok, rémült emberek, autók szirénájának a hangja és nem utolsó sorban több száz sérült.

Szokatlan ébresztőben volt részük az oroszországi Urál régióban élőknek. Az Urál-hegység déli részén található Cseljabinszk felett robbant be a Föld légkörébe a meteor-írja a Reuters.

„Még egészen sötét volt, amikor munkába indultam, épp vezettem amikor elvakított valami, akkor még azt hittem,hogy fényszóró”- mondta Viktor Prokofiev jekatyerinburgi fiatalember. A hangos és fényes becsapódástól a helyiek nagyon megijedtek, többen pedig felvételt is készítettek róla. A Reuters által készített képekért katt ide!

Halálesetről nem számoltak be, a sérültekről pedig még nincs pontos információ. A Reuters 400 sérültről ad hírt, őket főleg a szétrobbanó üvegszilánkok sebesítették meg. A Russia Today azt írja, hogy több, mint 500 embert kellett kórházba szállítani. A helyi cink-gyár volt a leginkább érintett, itt néhány fal összeomlott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik