Szórakozás

Győrött tél, Szegeden tavasz volt szerdán

Míg Győr kis híján belefullad a hóba, addig Szeged élvezi a napsütéses kora tavaszt: plusz 12 fokot is mértek a városban.

A Dunántúl egyes tájan 20-30 centiméteres a hó, Győrben 18-20 centi hullott. Vas és Zala megyében pedig egyenesen hajmeresztő a helyzet. Az erős szél rendre betemeti az utakat, fennakadáska és baleseteket okozva ezzel. Egyszóval szibériai az időjárás országunk nyugati felén. A hőmérő szerdán 13 órakor átlagosan -1, 0 fokot mutatott Győrben, Sopronban, illetve Szombathelyen. Részletes információkat erről itt olvashat!

Szegeden ugyanakkor közel sincs téli miliő, s nem járnak térdig hóban az emberek. Olyannyira nem, hogy délelőtt 12 fokot mutattak a hőmérők a városban. Mi több, az ott lakók délelőtt még napsütésnek is örvendhettek. Sokan kihasználták a februári „kikeletet”, s kiültek beszélgetni az utcára, a parkokba. Még a presszók és az éttermek teraszos részei is benépesedtek.

Országunkban mondhatni szélsőséges körülmények uralkodnak. Az Időkép hosszútávú előrejelzése szerint Győrben csupán két hét múlva várható kellemes tavaszi hőmérséklet, 11 fokot jósolnak a meteorológusok. A keleti országrészt és Szegedet is csak holnapra éri el a csapadékzóna, itt azonban már eső formájában halad végig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik