Szórakozás

Jáksó vőlegény lett

Kínai népviseletben népszerűsítette Jáksó László a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetét a holdújév ünnepségen a Millenárison.

„Eddig nagyon fáztam, de most már jól érzem magam” – mondta a népszerű műsorvezető miután egy sanghaji vőlegény népviseletbe bújt, majd pózolni kezdett a kameráknak a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének standjánál.

Kínában a holdújévet Chunjiének mondják, ami tavaszünnepet jelent, és amit a világ népességének egynegyede ünnepelt vasárnap. A kínaiak ezzel a kígyó évébe léptek.

Kínában az ünnep két hétig tart. Mivel ilyenkor mindenki felkeresi rokonait, ezért valóságos népvándorlás kezdődött az országban: legalább 200 millióan utaznak, hogy családjaikkal ünnepeljék az újévet.

A Millenárison világhírű kínai artisták mutatványai szórakoztatták az érdeklődőket. Láthattunk világbajnok kung-fu mestereket, és egy aprócska kínai fiút, aki ugyan a ping-pong asztalt alig érte fel, de olyan labdákat adott, hogy a nézők és az ellenfelek is csak a fejüket kapkodták.

A szegediek standján a kalligráfia művészetének világába is bevezették a látogatókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik