Szórakozás

Felgyújtották a Jobbik dunaújvárosi irodáját

A Jobbik szerint megbízásra dolgozott az elkövető, hiszen a párt alapszervezeti számítógépének merevlemezét találták meg nála.

A duol.hu értesülése szerint vasárnap este 11 óra után felgyújtották a Jobbik dunaújvárosi szervezetének a piaci szolgáltató ház első emeletén található irodáját, amely teljesen kiégett. Pintér Tamás, a Jobbik közgyűlési képviselője a helyszínen a DH-nak elmondta, politikai szándékot sejtenek a gyújtogatás mögött.

Meg nem erősített hírek szerint a városi hajléktalanok körében ismeretlen férfi már beismerte a  gyújtogatást a rendőrkapitányságon.

“A Jobbik megdöbbent azon, hogy vasárnap éjjel felgyújtották a párt dunaújvárosi irodáját, a tűzben pedig gyakorlatilag minden megsemmisült. Az eset azért is érthetetlen számunkra, mert az irodaházban több iroda is működik, a számos biztonsági szerelvény ellenére mégis a radikális erőhöz tört be az elkövető. Az arra járőröző rendőr a gyújtogatót példás gyorsasággal elfogta. Meglepő, hogy ő hajléktalannak vallotta magát, ám a környéken senki nem ismeri, nála pedig irodaszerek mellett a párt alapszervezeti számítógépének merevlemezét találták meg. Emiatt élünk a gyanúperrel, hogy az elkövető megbízásra végezte tettét”- olvasható a Jobbik közleményében.

A hivatalos közlemény szerint a rendőrök a 39 éves hajléktalant gyanúsítottként hallgatták ki betöréses lopás miatt. A tűz keletkezésének az okát pedig még vizsgálják- mondta a Fehérvár24-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik