Szórakozás

Meghalt Kézdy György

kezdy-gyorgy(1)(430x286)(1).jpg (kézdy györgy)
kezdy-gyorgy(1)(430x286)(1).jpg (kézdy györgy)

A Szomszédok népszerű Virágh doktora öngyilkos lett.

A Bors információi szerint szombatra virradó éjszaka tragikus körülmények között életét vesztette Kézdy György színművész, a Szomszédok című teleregény Virágh doktora. A lap értesülései szerint Kézdy György az Uzsoki utcai kórházban, a 3-as belgyógyászati osztályon feküdt: az egyik harmadik emeleti ablakon kivetette magát és meghalt.

“Az említett ügyben a haláleset körülményeit a BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálja. Az elhunyt személyről és a tragédia körülményeiről a vonatkozó jogszabályokra tekintettel egyéb információt nem áll módunkban közölni” – nyilatkozta a tragédiával kapcsolatban a rendőrség.

A  tragédia tényét az MTI is megerősítette a színészhez közel álló forrásokra hivatkozva, az öngyilkosságot azonban nem említi, csak azt, hogy az Uzsoki kórházban halt meg, ahol egy közelebbről meg nem nevezett fertőzés miatt kezelték.

Kézdy György 1936. február 14-én született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett 1962-ben. A Debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, majd 1967-ben a Pécsi Nemzeti Színház tagja lett. 1977 és 1978 között a Kecskeméti Katona József Színház színésze volt. 1978 és 1987 között a Nemzeti Színház tagja volt, és játszott vendégként a Játékszínben is. 1987-től 1993-ig a Szolnoki Szigligeti Színház tagja volt. 1993-ban került a Veszprémi Petőfi Színházhoz. Pályája végén szabadfoglalkozású színészként dolgozott. A nagyközönség leginkább a nyolcvanas évek kultikus teleregénye, a Szomszédok Virágh doktoraként ismerte.

Kézdy György utoljára az Orlai Produkciós Iroda Esőember című darabjában lépett színpadra a pszichiáter szerepében, a darabot 2010  júniusában mutatták be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik