Szórakozás

Kábítószert és védett madarakat találtak a határőrök

Jelentős mennyiségűkábítószergyanús növényi törmeléket és 50 védett madarat próbáltak Magyarországra csempészni az elmúlt 24 órában Röszkén és Kiszomboron keresztül.

A kiszombori határátkelőhelyen csütörtök délután jelentkezett belépésre egy román autóbusz.- közölte a Szeged24-el Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az ellenőrzést végző román és magyar határrendészek a jármű csomagterében, egy dobozban elrejtve 50 élő védett madarat találtak. A fenyőpintyek, meggyvágók, tengelicek, kenderikék és citromsármányok eszmei értéke meghaladja az egymillió forintot.

A rendőrök előállították a román sofőrt, ellene természetkárosítás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A madarakat a Szegedi Vadasparkban helyezték biztonságba.

Röszkén droggal próbálkoztak

Röszke Autópálya-határátkelőhelyen pénteken hajnalban egy macedón autóbusz átvizsgálása során a kábítószerkereső kutya jelezte, hogy az egyik utas csomagjában vélhetően elrejtettek valamit. A négylábú rendőr nem is tévedett, ugyanis a macedón férfi böröndjeiben egy kilógrammnyi kábítószergyanús növényi törmeléket találtak a rendőrök. A macedón férfi ellen kábítószerrel visszaélés bűntette miatt őrizetbe vétele mellett indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik