Szórakozás

Új csodaszer öregedés ellen

tükör (tükörkép, )
tükör (tükörkép, )

Kínai kutatók szerint a hidrogén-szulfid több módon is támogatja a fiatalság megőrzését-derül ki a Molecular and Cellular Biology internetes kiadásában megjelent tanulmányból.

Az elemzésben kínai kutatók a vegyület különböző hatásait veszik sorra az öregedés gátlásában. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a hidrogén-szulfid a szabadgyökök reakcióinak gátlása révén, valamint a SIRT1, az élettartamot szabályozó egyik enzim aktiválásával, illetve az önállóan is öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkező Klotho génnel folytatott kölcsönhatásának köszönhetően lassítja az öregedést-írja a HáziPatika.

A Dél-Kínai Egyetem kutatói Zhi-Sheng Jiang vezetésével arról számolnak be, hogy a hidrogén-szulfid az emberi testen belül is termelődik, és jelentős fiziológiai hatásokat gyakorol. Ellazítja például az érfalak és a simaizom sejtjeit, ami fontos ahhoz, hogy az öregedés során megőrizhessük az artériák tisztaságát.

A vegyület ezen kívül gátolja a gyulladást kiváltó faktorok kifejeződését, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak az öregedésben és az öregedéssel járó betegségek kialakulásában. A hidrogén-szulfid termelésében szerepet játszó CSE enzimmel nem rendelkező kísérleti egerekben például jelentős mértékű, korai érelmeszesedést tapasztaltak, ami az öregedés elkerülhetetlen következményének számít.

Tovább a teljes cikkre!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik