Szórakozás

Egy Várpalotához közeli erdőben találták meg a 83 éves bácsit

Összehangolt és kitartó kutatás után találtak rá egy eltűnt 83 éves bácsira, aki ekkor már nyöszörögve, magatehetetlenül feküdt a földön, erősen kihűlt állapotban.

Egy aggódó nő tett személyesen bejelentést február 4-én délelőtt a Várpalotai Rendőrkapitányságon, hogy 83 éves nagyapja eltűnt a pétfürdői otthonából a kora reggeli  órákban. Elmondta még, hogy az idős bácsi feltehetően cipő nélkül, pizsamafelsőben ment el otthonról és  barna mintás takaróját is magával vitte. Keresték a ház körül de nem találták, ezért fordultak a rendőrséghez- olvasható a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ezután nagy erőkkel kezdte meg a  a Várpalotai Rendőrkapitányság  szolgálatban levő és  szabadnapos rendőrei, valamint tizenhét polgárőr a bácsi keresését.

A főkapitányság nyomkövető kutyáját is az idős férfi házához vitték. A kutya felvette a szagot és a háztól egy közeli erdőhöz vezette a rendőröket, itt azonban szagot vesztett. Az erdő többszöri alapos átvizsgálása sem hozott eredményt.

Időközben a keresésbe bekapcsolódtak a szomszédos rendőrkapitányságok, a polgárőrség, a katasztrófavédelem, a Vöröskereszt és a helyi vadásztársaság munkatársai is.

Az összehangolt csapaterő ezt követően szisztematikusan, kutatóláncba szerveződve folytatta a kutatást. Kitartó munkájukat este hét óra után tíz perccel siker koronázta, egy Várpalota melletti erdős, bokros területen megtalálták az idős bácsit, aki nyöszörögve, magatehetetlenül a feküdt földön erősen kihűlt állapotban a vadak által erősen bejárt területen.

A keresésben összesen 32 fő rendőr, 25 polgárőr, 12 fő  a katasztrófavédelemtől egy kutyával,  4 fő a Vöröskereszt utcai szolgálatától és egy fő vadász vett részt.

A helyszínre gyorsan  kiérkező mentősök a bácsit kórházba szállították, kiérkezésükig a rendőrök meleg ruhával és védőitallal látták el. A hozzátartozók megkönnyebbültek, hogy időben megtalálták idős rokonukat, hiszen Várpalotán éjjel ismét fagypont körüli hőmérsékletet mértek…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik