Szórakozás

Azok a csodálatos tigriskölykök!

Az öt hónapos tigriskölykök egy Canterburyhez közeli, kenti vadasparkban élnek. Az amur tigrisek a különösen veszélyeztetett fajok közé tartoznak, mindössze négyszáz példány él belőlük a vadonban.

A közönségnek most megmutatott ritka tigriskölykök 5 hónaposak, gondozóik nevelik őket, mert anyjuk nem foglalkozott velük. A kölykök egy Canterburyhez közeli, kenti vadasparkban élnek. Az amur tigrisek a különösen veszélyeztetett fajok közé tartoznak, mindössze négyszáz példány él belőlük a vadonban-írja a dailymail.co.uk.

A kis tigrisek cseppet sem voltak szégyenlősek, amikor megmutatták őket a nagyvilágnak. Kazimir és Arina játékosan kapaszkodtak gondozójukba, Ben Warrenbe.

„Már kicsi korukban sok nehézségen mentek keresztül a picik, hiszen anyjuk elhagyta őket”- mondta Ben Warren a Dailymailnek. A gondozók mindkét kicsit kétóránként etették, a vadaspark orvosi csapatának állandó ellenőrzése mellett.

„Nagyon jó látni, hogy egészségesek, és már most hatalmas karakterek!” A nőstény kölykön, Arinán hiányos csonttömeg tüneteit észlelték, sántított, de már túl is van egy műtéten, ami részben sikeres volt.

A becslések szerint a vadonban már csak négyszáz amur tigris él, Kína északkeleti részén, Kelet-Oroszországban és Észak-Korea egyes részein.

Főként élőhelyének megfogyatkozása miatt veszélyeztetett állat, de a vadászat és állatkereskedelem is kiveszi a részét eltűnéséből. Gyönyörűségük átka, hogy főként a bundájuk miatt ejtik el őket, de fogaik és csontjaik is értékesnek számítanak, ezeket főként a gyógyászatban használják.

„Ezért hatalmas dolog, hogy megszületett Kazimir és Arina. Kötelességünk gondoskodni a fennmaradásukról, hogy ezeket a gyönyörű nagymacskákat még az elkövetkező generációk is láthassák!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik