Szórakozás

Nézői nyomásra újra képernyőn a Maradj talpon!

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 01. 30. 16:30

Nézői nyomásra már tavasszal visszatér az M1 képernyőjére a Maradj talpon! című kvízműsor - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtóirodája.

Korábban a témában:

A sajtóanyag felidézi, hogy december 31-én szilveszteri műsorral búcsúzott Gundel Takács Gábor kvízműsora a nézőktől. A tudásalapú vetélkedő 2011. októberi indulása óta 233 alkalommal jelentkezett hétköznapokon az M1 esti Híradója előtti sávban. Gundel Takács Gábor vetélkedője a közszolgálati televíziócsatorna legnézettebb műsorai között volt: adásonként átlagban csaknem félmillió ember nézte, és estéről estére mintegy egymillió tévénéző kapcsolódott be az izgalmakba. A legnézettebb adások a szilveszteri különkiadások voltak: 2011 utolsó napján 780 ezer fős, 2012. december 31-én pedig 897 ezer fős nézettséget ért el a népszerű vetélkedő.

“A sajtóhíresztelésekkel ellentétben nem volt szó a Maradj talpon! megszüntetéséről, viszont úgy éreztük jobb, ha pihentetjük egy ideig” – idézi a közlemény Lencsó Ritát, az MTVA sajtófőnökét. “Abban mindenki egyetértett, hogy a műsor 233 adás után megérdemel egy kis pihenőt. Tisztában voltunk azzal is, hogy a vetélkedőt és Gundit is nagyon szeretik, arra viszont nem számítottunk, hogy a nézők ilyen hevesen követelik majd vissza kedvenc műsorukat, ezért döntöttünk úgy, hogy a tervezettnél korábban, már március közepén visszatérhet a képernyőre” – tette hozzá a sajtófőnök.

A műsor indulása óta vezetett statisztikák szerint a játékba 20 ezernél is többen jelentkeztek, több mint 2400 versenyző ki is próbálhatta magát a stúdióban. Kétezren ugyan a titokzatos süllyesztőn át távoztak, a többiek viszont összesen 433 millió forinttal lettek gazdagabbak. A fődíjat, a 25 millió forintot eddig két játékos vihette haza: Bajorfi Ákos ügyvéd volt az első 2012 februárjában, majd Kádár Zoltán közgazdász 2012 decemberében. Mind a 10 párbajt eddig négy játékos vállalta, de közülük ketten is üres kézzel “pottyantak le”. A legeredményesebb női játékos 9 párbajt vívott meg sikeresen, 2 millió 750 ezer 200 forintot gyűjtött össze, de ő már a 10. megmérettetésre nem vállalkozott.A játékban 15 ezer 700 kérdés hangzott el.

A naponta látható műsor tavasszal több speciális epizóddal is jelentkezik. A gyerekek újabb lehetőségre számíthatnak, de színészekkel, néptáncosokkal is terveznek színes adásokat – közölte az MTVA.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.