Szórakozás

Kokót kiütötte egy 16 éves lány

Kokó maga adta át az díjat Csillának egy pesti golfklubban. Az ifjú hölgy rögtön ki is hívta SportKlub műsorvezetőjét egy szimulátoros mérkőzésre, ahol természetesen a lány győzedelmeskedett.

A SportKlub a hónap elején hirdette meg az Év Sportembere-díjat, az öt kategória jelöltjeire tegnap éjfélig szavazhattak a szurkolók. A Legnagyobb tehetség kategóriában azonban egyedül az olimpiai bajnok-műsorvezető döntött, ő pedig – némi meglepetésre – egy golfozó lány teljesítményét értékelte a legtöbbre a 21 éven aluli sportolók közül. Rózsa Csilla páratlan bravúrt vitt véghez 2012-ben, első helyen végzett a juniorok egyik ranglistáján (World Junior Golf Ranking) és az Év Játékosa címet érdemelte ki a World Junior Golf Series sorozatban.

Kovács Kokó István a golf sanyarú hazai helyzetére és egy kislány nagyszerű teljesítményére akarta felhívni a sportszerető közönség figyelmét.

„Sok tehetséges fiatalt ismerek több sportágban, de ők már évek óta tagjai a mezőnynek. Ezzel szemben Csilla tavaly üstökösként tűnt fel, hihetetlen, hogy milyen sikereket ért el egyetlen év leforgása alatt. Engem Csilla története fogott meg a legjobban a 2012-es évben, ezért neki adományozom a különdíjamat” – jelentette be az olimpiai bajnok, aki maga is nagy golfrajongó, játszott is az ifjú bajnoknővel.

„Rózsa Csilla lehet az első magyar, akinek sikerülhet betörnie a nemzetközi golf világába. Ne feledjük, egy olyan országból indul hosszú útjára, ahonnan még teljesen hiányzik a golfkultúra” – tette hozzá a SportKlub műsorvezetője. „Csilla egy imádnivaló jelenség, mosolygós és örökké vidám. Első ránézésre az ember nem is gondolná, milyen tudással rendelkezik ez a kislány. Megvan benne az alázat és az elhatározás, ami egy sikeres sportolói pályafutáshoz szükséges” – mondta ifjú pártfogoltjáról Kovács István.

Csillát őszintén meglepte, hogy az olimpiai- és világbajnok őt tartotta érdemesnek a díjra.

„Nagy megtiszteltetés hogy egy olyan sport nagyság, mint Kokó, értékeli az eredményeimet. A 2012-es év valóban jól sikerült, most érett be az elmúlt 5 év munkája. A golfban minden a tapasztalatról szól, és én most kezdek igazán magabiztossá válni” – mondta Csilla, aki a nyári időszakban versenyről versenyre jár, „szabadnapjain” pedig napi nyolc-kilenc órát edz. Mindezt a tanulás mellett. „Szeretnék bekerülni egy amerikai egyetemre, aztán majd eldől, hogy profi sportoló lesz-e belőlem. Egyelőre arra koncentrálok, hogy az idei évem is legalább olyan sikeres legyen, mint az előző volt” – jelentette ki a középiskolás golf reménység.

Hogy ki lett az Év férfi- és női sportolója, mely együttes szerezte meg az év csapata címet, melyik meccset élvezték a legjobban a SportKlub nézői, és kit találtak a legnépszerűbb sportembernek 2012-ben, az szerdán a SportKlub Híradójában, 18:15-kor kiderül.

Rózsa Csilla eredményei 2012-ben:
Nemzetközi eredmények
A World Junior Golf Ranking, az egyik junior golf világranglista vezetője
World Junior Golf Series (WJGS) Player of the Year, azaz az Év Játékosa a WJGS versenysorozaton
WJGS, American Junior, St Augustine, Florida 2. hely
European Young Masters 7. hely
World Junior Golf Series, German Harder Masters 3. hely
International Match Play Trophy, Németország 3.
Duke of York Young Champions Trophy 7. hely
World Junior Golf Series, Polish Junior Open 8. hely
French International Ladies Championship – Rotschild Trophy 18. hely
Hazai eredmények
Az Év Junior Golfozója 2012-ben
Az Év Golferedménye díj nyertese 2012-ben
Magyar Amatőr Golfbajnokság 1. hely
Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokság 3. hely
Magyar és Nyílt Junior Amatőr Golfbajnokság 1. hely

Ajánlott videó

Olvasói sztorik