bahlen (keksz, )
Szórakozás

Elloptak egy hatalmas aranyozott kekszet

A Bahlsen német édességgyár hannoveri székházáról tűnt el a jókora embléma. 1000 eurót ajánlottak a becsületes megtalálónak.

A hatóságok számára felfoghatatlan, hogyan tűnhetett el észrevétlenül egy forgalmas utcán 5 méteres magasságból a 20 kilós, fél méter széles műtárgy. A rendőrök szerint a legkisebb feltűnést az kelthette, ha fényes nappal, munkásnak öltözött emberek szerelték le hivatalos megbízás teljesítését színlelve.

Nem tudni, hogy fémtolvajok művéről vagy rossz tréfáról van-e szó. Mindenesetre a hatóságok szerint az emblémát, amely kereken 100 éve díszítette a szecessziós székház homlokzatát, csak egy ipari alpinista vihette el, vagy egy szokatlanul hosszú létra, illetve egy emelőkosaras gépkocsi segítségével szerelhették le.

Egyelőre azt sem tudni, hogy mikor kelt lába az aranyozott Leibniz-keksznek; egy alkalmazott úgy emlékszik, hogy három nappal újév után még látta azt, hiánya csak a múlt héten tűnt fel az irodaház személyzetének.

A cég szóvivője nem tudta megmondani, mennyit érhet a keksz, viszont hangsúlyozta, hogy eszmei értéke nagyon nagy a Bahlsen számára. A fémhulladék-kereskedők legfeljebb 100 eurót adnának öt kiló bronzért.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.