Szórakozás

Embercsempészek és határsértők rendőrkézen

Három embercsempészt és több mint két tucat határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megye déli részén az elmúlt 24 órában.

Sötétedést követően, január 25-én egy koszovói házaspárt, valamint öt év körüli gyermeküket fogták el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Röszke külterületén. A családdal együtt két szerbiai férfit is előállítottak, akikről kiderült, hogy embercsempészek -tudta meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az egyenruhásoknak feltűnt, hogy a család nem vitt magával csomagokat. Ennek oka néhány perccel később kiderült, amikor a határátkelőhely közelében lévő benzinkúton a rendőrök átvizsgáltak egy szerbiai autót. Ebben ugyanis megtalálták a család hátizsákjait, valamint egy füzetet is, benne a három csempészett személy nevével. A szerbiai férfi így hiába tagadott, két elfogott társához hasonlóan ellene is embercsempészés miatt büntetőeljárás indult. Az ő feladata a család Ausztriába történő eljuttatása lett volna. A rendőrség mindhárom segítőt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, míg a koszovói család őrzött szállásra került.

Az éjszaka folyamán a stabil hőkamera képei alapján három csoportban további 12 illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Röszkén. Ők afgán, pakisztáni, koszovói és török állampolgárok. Közös bennük, hogy valamennyien gyalogosan, illegálisan lépték át a schengeni határt.

Hajnalban egy belépő buszról három koszovói állampolgárt állítottak elő a rendőrök, akik hamis német vízumot tartalmazó útiokmánnyal akartak bejutni Magyarországra. Néhány perccel később a stabil hőkamera jelzésére két törököt fogtak el a rendőrök Röszke külterületén, majd lakossági bejelentés alapján további 9 határsértőt állítottak elő Mórahalomról. Ők pakisztáni, koszovói és afgán állampolgárok.

Az elfogott illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik