Szórakozás

Pszichiátrián van Moldova György

A Kos­suth-díjas író azt mondja, a körülményekhez képest jobban van, szeretne már hazamenni és újra írni.

A máskor mindig energikus, megszállottan dolgozó írónak egyelőre ahhoz is segítség kell, hogy végigsétáljon a kórház folyosóján. Nem csoda, hogy ez a legyengült, tétlenségre ítélt állapot rányomja bélyegét Moldova György kedélyállapotára is, a Bűn az élet, az Akit a mozdony füstje megcsapott és még számos nagy sikerű riportkönyv szerzője meglehetősen lehangoltnak tűnt, amikor a Blikk meglátogatta.

(Fotó: Neményi Márton)

“Szeretnék mielőbb hazamenni, mert így nem tudok írni. Gyenge vagyok, de már sokkal jobban érzem magam, köszönöm” – árulta el Moldova, és hozzátette, próbál erőt gyűjteni a felépüléshez.

Ehhez az egészségügyi intézményben minden segítséget megkap, ráadásul itt nincs lehetősége arra, hogy megszegje az orvosok tiltását, és pihenés helyett idő előtt újból dolgozni kezdjen. Ezen a téren ugyanis a Kos­suth-díjas író meglehetősen szófogadatlan páciens.

Moldova Györgyhöz egy hete kellett mentőt hívni. Elsőre úgy tűnt, hogy az írónak ismét szívrohama van, de később kiderült, idegi fáradtság produkálta az infarktusra utaló tüneteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik