Szórakozás

Jól ismert forgatókönyv: álrendőrök és az idős hölgy esete

445 ezer forintot loptak el az idős móri nőtől az álrendőrök.

Igen, ismét idős embert vágtak át erre szakosodott bűnözők, ezúttal Móron- mondta a Fehérvár24-nek Kiss Z. Edward megyei rendőrségi szóvivő. A két rendőrnek öltözött férfi még január 9-én csengetett be egy idős asszonyhoz. Az álrendőrök azt mondták, hogy épp sikerült megzavarniuk egy gonosztevőt, és ezáltal megakadályozták, hogy meglopják a hölgyet.

Valamiféle igazolványt is felmutattak az idős nőnek, majd arra kérték az asszonyt, hogy engedje be őket a lakásba, mert  az értékeit lefényképeznék arra az esetre, ha mégis valaki betörne hozzá. A naiv hölgy sajnos eleget tett a kérésnek. Az ismert forgatökönyv szerint ezután jött a figyelemelterelés, majd a két tolvaj ékszerekkel és készpénzzel távozott a lakásból.

Most pedig lássuk, kiket keres az igazi rendőrség:

Az idősebbik férfi 30 év körüli, 170-180 cm magas, kissé kerek arcú, normál testalkatú, világos bőrű férfi, akinek rövid fekete haja, közép-vastag szemöldöke, barna szemei vannak. Fekete kabátot és nadrágot viselt.

Fiatalabb társa 25 év körüli, kb. 175 cm magas, vékonyabb arcú, vékony testalkatú, szintén feltűnően világos bőrű férfi, akinek rövid fekete haja, közép-vastag szemöldöke, barna szemei voltak. Ruházata ugyanolyan volt, mint a másik férfié. Hasonlóságuk miatt lehetséges, hogy a két férfit rokoni szálak kötik össze.

Amennyiben valaki információval rendelkezik a bűncselekménnyel kapcsolatban, vagy a két férfit felismeri, az jelentkezzen a Móri Rendőrkapitányságon a 06-22/407-063-as telefonszámán, vagy tegyen bejelentést a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik