Szórakozás

Ejteni kellett a hivatali vesztegetés vádját

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 01. 23. 12:50

A Szegedi Ítélőtábla felmentette a hivatali vesztegetés gyanúja alól azokat a vámosokat, akiket titkos információgyűjtés alapján vádoltak meg, mert a terhelő bizonyítékok alapján későn történt feljelentés.

Felmentette a Szegedi Ítélőtábla szerdán P. Jenőt és társait abban az ügyben, melyben a gyanú szerint  a vádlott pénzügyőrök alkalmanként 50 ezer forintért átvizsgálás nélkül engedtek át előre meghatározott rendszámú kamionokat a gyulai határátkelőhelyen.

A nyomozóhatóság a szabályok betartásával titkos információgyűjtést alkalmazott az ügyben, azonban az így összegyűjtött bizonyítékok alapján csak három hónap múlva született meg a feljelentés -az Ítélőtábla szerint határidőn túl, így azokat nem lehetett figyelembe venni.

Az elsőfokú ítéletben a vádlottak 6 és 2 év börtönbüntetést, valamint vagyonelkobzást kaptak ezt változtatta most meg a Szegedi Ítélőtábla bizonyítottság hiányában felmentő ítéletre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.